Praktijk Examen

Minimum leeftijd : Om praktijk examen te mogen doen moet je eerst in het bezit zijn van een voldoende voor je theorie-examen. Voor deelname aan het praktijk examen moet je minimaal 17 jaar zijn.

Machtigen rijschool
: Voordat de rijschool het praktijk-examen voor je kan aanvragen zul je de rijschool moeten machtigen


Verklaring van rijvaardigheid : Het CBR beoordeeld in Nederland de rij-examens. Tijdens het examen beoordeeld de examinator of je in staat bent om zelfstandig, vlot en veilig aan het verkeer kunt deel nemen, en of je op alle momenten de controle (bediening) van het voertuig beheerst. Daarbij speelt de veiligheid van jezelf en van de overige weggebruikers een grote rol. Als je rijvaardigheid voldoende is om zelfstandig de weg op te kunnen, krijg je een Verklaring van Rijvaardigheid.

Gezondheids verklaring
: Het CBR gaat ook na of je lichamelijke of geestelijke problemen hebt die van invloed kunnen zijn op je rijgedrag. Als er medisch geen belemmeringen zijn, krijg je een Verklaring van geschiktheid. De Gezondheids verklaring dien je zelf in te vullen via www.mijn.cbr.nl


Het rijbewijs

Je rijbewijs krijg je niet van het CBR. Na het behalen van het examen, verstrekken zij je een Verklaring van Rijvaardigheid en geschiktheid. Als gevolg van het papierloos examen krijg je na het slagen geen formulieren meer mee van het CBR, alles wordt digitaal doorgezonden. Dit is dan ook de reden dat je pas de volgende dag (de dag na het slagen) je rijbewijs kan aanvragen in de (deel)gemeente waarin je woont.

Je vraagt dan een rijbewijs aan en betaald de gemeentelijke lege´s. Zorg er wel voor dat je een geldige ID en een goedgekeurde pasfoto bij je hebt. Na vijf werkdagen kan je je rijbewijs ophalen. Tegen betaling van een extra bedrag, kan je een spoedaanvraag indienen. Dan kan je je rijbewijs na twee werkdagen al afhalen. Na het slagen vertellen wij je natuurlijk alles omtrent deze procedure's. Val je in het project 16 1/2 jarige, dan gelden andere regels. Zie hiervoor de pagina voor 16 1/2 jarigen.

Wat heb ik nodig voor het praktijk examen:
  • Een geldige ID-kaart
  • Zelfreflectie formulier
  • Gezondheid verklaring(Maar die heb je online al ingediend).
  • Evt. het advies formulier van je Tussen Tijdse Toets.

*De gezondheid verklaring, moet door u zelf worden ingevuld en ondertekend.

LET OP!!
U ondertekent het formulier pas tijdens het examen, in aanwezigheid van de examinator.
Als u de tien vragen met nee kunt beantwoorden, loopt de aanvraag via de normale procedure. Als u echter één vraag met ja moet beantwoorden, dan volgt een medische keuring bij een huisarts, niet zijnde uw eigen huisarts.


Handige linken

CBR
RijschoolregisterAlgemene voorwaarden


Privacyverklaring


Autorijschool J. van Noort

Kraanbaan 31 | 2987 WB Ridderkerk

06-46625846 |
06-25299112


j.noort3@chello.nl


ING-bank: IBAN NL61INGB0004743095

K.v.K. nummer:  81425910