Tussentijdse Toets

Hoe ver ben ik?

Bij je opleiding voor het praktijkexamen kun je je vorderingen testen met een tussentijdse toets. De toets is een rijtest die verloopt als een echt examen. Dus ook met een examinator van het CBR. Het is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het rijexamen en om eventuele nervositeit weg te nemen.

Onderzoek van de SWOV (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid) heeft uitgewezen, dat het slagingspercentage door een Tussen Tijdse Toets met twintig procent kan toenemen.

Advies

Na afloop van de toets krijg je van de examinator een adviesformulier mee. Daarop brengt de examinator per onderdeel advies uit. Je kunt aan de hand hiervan precies zien aan welke onderdelen je nog moet werken.

Zorg dat je het adviesformulier bij je hebt als je op examen gaat. Dit is vooral belangrijk als je vrijstelling hebt gekregen voor het onderdeel bijzondere manouvres ( zie vrijstelling). Daarnaast kan het adviesformulier de doorslag geven bij twijfel over de examen uitslag


Wennen
- De toets is een kans bij uitstek om alvast te wennen aan de examen situatie. Nervositeit wordt met de toets bij veel kandidaten weggenomen. Bovendien is het soms mogelijk dat je je examen aflegt bij dezelfde examinator die je toets afneemt.

Vrijstelling

- Zoals gezegd kun je tijdens de toets vrijstelling verdienen voor de bijzondere manouvres. Voer je de manouvres tijdens de toets correct uit, dan hoef je tijdens je eerstvolgende praktijk examen geen bijzondere manouvres uit te voeren.

Wanneer
- Je rijschool bepaalt samen met jou het moment van de toets. Aan het begin van je rijopleiding heeft de toets natuurlijk nog geen zin. Het CBR adviseert om de toets af te leggen na ongeveer driekwart van je rijopleiding.

Wat heb ik nodig voor de Tussen Tijdse Toets: Geldig LegitimatiebewijsHandige linken

CBR
RijschoolregisterAlgemene voorwaarden


Privacyverklaring


Autorijschool J. van Noort

Kraanbaan 31 | 2987 WB Ridderkerk

06-46625846 |
06-25299112


j.noort3@chello.nl


ING-bank: IBAN NL61INGB0004743095

K.v.K. nummer:  81425910