Theorie Examen


Om je voor te bereiden voor het theorie examen moet je natuurlijk de boeken aanschaffen, thuis gaan leren en examen doen bij het CBR. Wil je liever thuis, via de computer, je theorie leren dan is dit ook geen probleem.

Voordat je praktijkexamen kunt doen, moet je geslaagd zijn voor het theorie- examen. Als je voor je theorie-examen slaagt ontvang je daarvoor een uitslag formulier. Dat is 1 1/2 jaar geldig na afgifte datum. Bij het begin van het praktijk examen moet je je oproep en zelfreflectie formulier (krijg je van ons) tesamen met een geldige ID tonen aan de examinator van het CBR. Je mag overigens pas theorie-examen doen als je minimaal 16 jaar bent.

Per 1 maart 2009 is het theorie examen aangepast aan de huidige realiteit. U krijgt 25 vragen over gevaarherkenning, 30 vragen over verkeersregels en 10 vragen over verkeersinzicht/, en risico's. Voor de gevaarherkenning dient u 12 vragen goed te beantwoorden ( dus u mag 13 fouten maken) Van de overige 40 vragen dient u er 35 goed te beantwoorden (en mag u dus slechts 5 vragen fout hebben).

In het kader van het papierloos examen, komt het theoriecertificaat per 1 maart 2010 te vervallen, daarom hoeft u per deze datum voor het theorie-examen ook geen pasfoto meer te overleggen. Kandidaten krijgen na afloop van het Theorie-examen wel een uitslagformulier uitgereikt. Het resultaat van het examen wordt via de electronische weg vastgelegd, dit hoeft u niet mee te nemen naar het praktijkexamen.

Voor alle duidelijkheid: het theorie-examen blijft anderhalf jaar geldig na afgifte.

Wat heb je nodig voor je Theorie-examen:

Een geldig identiteits bewijs.
Je reserveringsnummer

Je theorie examen moet je "online" aanvragen via het cbr

Handige linken

CBR
RijschoolregisterAlgemene voorwaarden


Privacyverklaring


Autorijschool J. van Noort

Kraanbaan 31 | 2987 WB Ridderkerk

06-46625846 |
06-25299112


j.noort3@chello.nl


ING-bank: IBAN NL61INGB0004743095

K.v.K. nummer:  81425910